fbpx

Afenginn

Der venter publikum en stærk følelsesmæssig oplevelse, når det danske folk-punk-indie-worldmusic-fænomen Afenginn i følgeskab med pedal steel-guitaristen Maggie Björklund gæster Kedelhuset.

Et nordisk MESTERVÆRK. ******
“dette (Afenginns seneste udgivelse, Klingra, red.) er et helstøbt, nordatlantisk mesterværk”
– Ivan Rod, Gaffa

Med gruppens syvende album, Klingra, fortsatte den finskfødte komponist og bandleder Kim Rafael Nyberg den passionerede og kompromisløse søgen efter musikkens dybeste kræfter, som har gjort ham til en helt særlig figur i det danske folk/roots-miljø. Der er derfor grund til at forvente en helt unik koncert i Silkeborg, når bandet lægger vejen forbi på deres Europaturné.

Afenginns musik har rødder i nordisk folkemusik, men er også inspireret af klassisk minimalisme (Philip Glass, Arvo Pärt) rock og jazz. På Klingra er der desuden et ekstra lag af betydning og sprogfarve idet musikken er komponeret til færøske tekster.

Holdet af musikere på det nye album kommer fra mange nordiske lande. Færøerne er repræsenteret ved Dánjal á Neystabø og Teitur på tangenter, Mikael Blak (Eivør) på bas og Ólavur Jákupsson (Yann Tiersen) på sang. Fra Norge medvirker perkussionisten Knut Finsrud og Danmark har bidraget med Niels Skovmand på violin, Ulrik Brohuus på trommer, Maggie Bjorklund (Jack White) på pedal-steel guitar og strygerne spilles af Den Danske Strygekvartet.

Line-up på Kedelhuset:
Dánjal á Neystabø: piano, vokaler, keys
Kim Rafael Nyberg: Wurlitzer, Moog, vokaler, mandolin
Niels Skovmand: violin
Maggie Björklund: pedal steel guitar, cello, viola
Ulrik Brohuus: trommer, percussion
Romans Komar: lyddesign, live elektronik

 

Fredag 27. september 2019 kl 20.00
Siddende koncert
Dørene åbner kl 19.00
Billetpris: kr. 190,- inkl. gebyr- unge under 25: kr. 100,- inkl. gebyr

Arr. Kedelhuset

 • Dato
  27.
  September
  2019
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  100 - 190 kr.
 • Kategorier
  Koncert (siddepladser)
Køb billet Tilkøb m.m.