Claus Hempler solo

Claus Hempler slog allerede som helt ung sit navn fast som sanger i det succesombruste band Fielfraz.

Siden har Hempler udgivet en håndfuld soloplader, der har givet ham ry som en af vores store, stildannende sangere og en musikernes musiker – sådan en de andre musikere fremhæver, når de skal pege på et nyere dansk navn, der leverer og markerer sig. Alligevel er det som om, at denne voksne, etablerede sanger nu springer ud som helt nyt navn.

Claus Hempler har skrevet sange på sit modersmål for første gang nogensinde, og han har lavet et helt album af dem. Og hvordan er det så gået til, at dansk popmusiks elegantier, stemplet som crooner og ligefrem udlagt som en slags mørkets fyrste af dansk popmusik, måske på grund af den smægtende barytonstemme og den stilbevidste fremtræden, nu er blevet formidler af det danske sprog? Og så endda med en samling sange, der ikke bare tager favntag med livet, men også gør det med en næsten klukkende, tilbageholdt latter.

‘Al musik jeg har hørt siden min barndom har været på engelsk. Det har været mit rockmodersmål og blev en måde at tænke på, når jeg skulle skrive en sang. Det starter altid med en linje eller et fragment af tekst, som bliver til en strofe, og så er der noget at skrive ud fra. Det er en proces, der tager tid. Jeg plejer at skulle marinere lidt først. Gå og overveje, kan sangen det ene eller det andet, og jeg har taget tilløb til en plade i nogle år. Men undervejs blev jeg træt og i tvivl, mens de engelsksprogede sange hobede sig op. Samtidig begyndte der at dukke linjer op på dansk for første gang nogensinde. Der var ikke planlagt, det skete bare’, fortæller Claus Hempler om albummet ‘Kuffert fuld af mursten’.

Albummet er blevet taget ualmindeligt godt imod og det samme gjorde de efterfølgende koncerter.

‘Claus Hempler har stemmen, sangene og humoren til at levere koncerter, der aldrig kommer i nærheden af at være kedelige’,
skrev således Jyllands-Posten.

TAPAS I SKORSTENSLOUNGEN!

 

 

 

 

 

Nyd lidt lækker tapas der serveres i vores lounge kl 17.00 inden koncertern med Claus Hempler. Tilkøbes med billetten eller købes efterfølgende her på eventsiden under ‘Tilkøb mm.’ (Bestil senest kl. 16.00, dagen før koncerten.)

Vores lækre tapastallerken har nogle af årstidens fristelser, – kød, fisk, ost, m.v. med friskbagt brød og smør og leveres af Restaurant Stryget, Jysk Musikteater.

Pris pr. pers. kr. 195 inkl. 1 genstand.

For yderligere info – kontakt:
STRYGET – Restaurant & Teatercafe, Papirfabrikken 80, 8600 Silkeborg
tlf. 3080 6973

Lørdag den 28. nov. 2020, kl. 20.00.
Forsalg kr. 275,- inkl. gebyr / Dørpris kr. 290,-.
Medlemmer: Forsalg kr. 175,- inkl. gebyr / Dørpris kr. 190,-.
Unummererede siddepladser, Kedelhuset, Silkeborg.

Arr. MusikRampen.

 • Dato
  28.
  November
  2020
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpris
  275 kr.
 • Kategori
  Koncert (siddepladser)
Køb billet Tilkøb m.m.