Downtown July & Drengestreger

Kedelhusets unge frivillige i LARM har booket to bands, der garanterer en fest. Kom og være med! Koncerten er arrangeret i samarbejde med Upcome.
Døre kl. 19.00. Bands fra Silkeborg Højskole varmer op kl 19.30. Drengestreger kl. 20.10. Downtown July kl. 21.20
Billetpris for unge under 25 og studerende: kr. 95. (Medbring gyldigt ID eller studiekort).

DOWNTOWN JULY
Uptempo, engagerende og med en intens inderlig nerve, præsenterer Downtown July et forfriskende take på Indie-rock.

Fundamentet for DowntownJulys univers er synergien i bandet og lyrikken, som udforsker eksistensens pendul, der svinger fra overvældende kærlighed til dyb sorg, fra forsøgt fuldkontrol til gennemgribende magtesløshed. Downtown July byder både op tildans og skråleri, men også dybtfølte og eftertænksomme momenter og kalder selv deres musik for “Groove og Græd”.

Downtown July har i 2023 udgivet en række singler og fortsætter stimen med “Min baltazar”, som udkommer i 2024. Derefter kommer fokusset til at være på EPen “i min krop”. EPen er navlepillende, indadvendt og sætter lyrisk og udtryksmæssigt fokus på angst.Angst om at være midt i 20’erne, og skulle navigere i forventninger, økonomi, stress, selvbillede, søvnunderskud og tage stilling til hvem og hvad du vil være. Alt sammen med en forskellig grad af musikalsk ulmende aggression. Selvom fortællingerne er introverte, glæder bandet sig til at dele deres egne lærestreger, de ting der har rundet dem og en moden refleksion sammen med lytteren, som vil komme helt ind under huden på det spirende indie rock/popband.

På deres rejse har Downtown July spillet på store og små scener, om det er en intimkoncert på et lille spillested eller for fuld blæs i den rå hal på SPOT festival elsker bandet at dele nuet og musikken med deres publikum.

DRENGESTREGER
Drengestreger er et upcoming dansksproget pop/rock-band med fart på. De skriver musik, som er skabt til at opleves live, og som giver dig lyst til at hoppe og danse hele natten. Bandet drømmer om at skrive musik, man kan synge med på, og de er godt på vej.

Stedet er Brøruphus efterskole, året er 2017. Her mødes de fem midtjyske drenge Peter, Mikkel, Albert, Mads og Rune, og starter det band, som i dag kaldes Drengestreger. Dengang tog deres samarbejde form som et Beatles-coverband, og det tog da også et par år eller tre, før bandet fandt sin nuværende form: Peter skulle lige et smut til USA, og de skulle have Mads med på klaver. I dag består Drengestreger af Peter Moulvad på sang, Mikkel Gormsen på guitar, Albert Ellebæk på bas, Mads Rasmussen på klaver og Rune May på trommer. Bandmedlemmerne kommer fra Aarhus, Vejle og Herning.

Drengestregers musik er skabt med et specifikt formål: Den skal kunne spilles live.
“Vi er alle sammen rigtig glade for livemusik og for at gå til koncerter,” fortæller Rune. “Og derfor gør vi også en dyd ud af at lave noget musik, som fungerer godt live. Vi laver meget hurtigt musik, som vi gerne vil have, at folk kan hoppe og danse til.” Og Albert tilføjer: “Men vi laver også stille numre, som vi håber, at folk kan stå sammen og være eftertænksomme til.”

Drengestreger er fem 21-22 årige, der syntes det er sjovt at spille musik til sveden drypper, og de er gode til sætte gang i en fest.  Bandet fik først sin endelige startopstilling i sommeren 2019. Nu ser de sig ikke tilbage, og skriver på livet løs om stort og småt. Stay tuned for lækre guitarriffs og drømmende synth-melodier.

Bandet tegnede i 2021 kontrakt med SONY Music, og første single “Guld Værd” var ude den 26.11.21. Anden single “Kaospassager” udkom med musikvideo den 29.05.22, og tredje single “Faret Vild” udkom 07.10.22. Deres første album “Nu Prøver Vi At Flyve…” udkom 28. april 2023 med 11 numre.

Upcome
Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  Fredag 12. Apr 2024
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  95 - 175 kr.
 • Kategorier
  Koncert (ståpladser)