Eee gee

Mød en af DK’s mest spændende nye musikkometer, når eee gee besøger Kedelhuset i Silkeborg.
Support: Sunx

Eee gee (aka Emma Grankvist) bevæger sig et sted imellem nordisk popmelankoli og varm Americana. To modpoler, der af uransagelige årsager smelter perfekt sammen lige så snart Emma åbner munden.

Sangerinden havde et ekstremt tempofyldt 2022 med udgivelsen af debutalbummet, der høstede nomineringer til Årets håb ved Steppeulven og Årets talent ved Carl Prisen. 2023 begyndte på ekstatisk vis med et udsolgt show i Store VEGA og fortsatte med stjernebestrøede koncerter på de store festivaller.

Hun har blandt andet imponeret Soundvenues anmelder, som gav både koncerten på VEGA og den på Roskilde Festival 5 stjerner og følgende ord med på vejen:

“Hun lød som en drøm, næsten bogstaveligt talt. Stemmen havde inderlig styrke, men også fløjlslet Billie Eilish-vibrato. Den var på samme tid meget virkelig og alligevel diset – dekadent, drømmende. Og ekstremt sikker.” (VEGA)

“Sublimt musikalsk overskud gav eee gee overhånden.” (Roskilde)

NY LYD
Debutalbummet, Winning, blev druknet i positive vendinger og ren stjerneregn fra anmelderne. Med hits som ”Killing It”, ”Favourite Lover” og ”Bad Person” spillede albummet sig ind på flere lister over årets bedste album i 2022.

Eee gee er hele tiden på vej med nye toner. Efter hendes anmelderroste debutalbum udgav hun den dansable single “Perfect 10” sammen med den australske funk-mester Harvey Sutherland.

Sammen skabte de en lyd, der både emmer af eee gees sikre vokal og modne melodier samt Harvey Sutherlands funkede tilgang til produktionen. Resultatet er blevet en uptempo feel-good popsang om et forhold, der er lige ved og næsten perfekt.

19.00 Dørene åbner
20.00 SUNX
21.00 eee gee


Rabat til studerende og unge, der ikke er fyldt 25! Medbring studiekort/personligt ID.


Om supporten:

SUNX

Melodisk legesyge, nærvær og en slags melankolsk humor er kendetegnende for sangene i Sunx’ univers. Bag projektet står Morten Winther Nielsen, hvis sangskrivning de sidste år også er blevet vidt udbredt ifm med hans tætte samarbejder med artisterne Jada og eee gee, hvor han bl.a. har co-writet Killing it med eee gee og debut albummet I cry a lot med Jada.

Hos Sunx er der klare nostalgiske referencer til ikoner som Beach Boys og Joni Mitchell, og samtidig en understrøm af moderne sci-fi pop à la Caroline Polacheck. I foråret 2024 udgiver Sunx sit andet album som soloartist, og tager i februar og marts på tourné i hele landet som support for netop eee gee.

I sine tekster beskæftiger Morten sig med emner som tvivl, depression og nostalgi med en poetisk og humoristisk tilgang til sangskrivningen. Albummet handler bl.a. om livet omkring de 30 hvor forældre bliver gamle, venner får børn og store valg skal tages. Hos Sunx er fortiden en kilde til inspiration men samtidig en sump man kan sidde fast i hvis man står stille for længe. De tunge emner i teksterne bliver sat i scene af musik og melodier, hvor eufori og legesyge bobler frem i korarrangementer og melodiske guitarfigurer. For fans af Mortens tidligere band Treefight For Sunlight, vil der også være visse ligheder at finde i de falset inficerede og fantasifulde arrangementer, ved siden af sange som er mere minimalistiske og rå i udtrykket.


Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  Fredag 1. Mar 2024
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  175 - 225 kr.
 • Kategorier
  Koncert (ståpladser)