Huun-Hur-Tu

Mød det verdensberømte ensemble Huun-Huur-Tu som New York Times har kaldt ‘a musical miracle’. Med enestående originalitet kombinerer de fire musikere hypnotisk strubesang fra mongolsk tradition med både traditionelle og moderne instrumenter.

Denne aften får Kedelhusets publikum chancen for en overjordisk oplevelse, som har lamslået fyldte koncertsale og kirker over hele verden.

Huun-Huur Tu er især blevet kendt for den helt specielle sangteknik, kaldet strubesang, hvor én person kan synge op til tre toner på en gang. Men det er slet ikke hele fortællingen om ensemblet, som stammer fra den russiske delstat Tuva – lige midt i det centrale Asien med Mongoliet som nærmeste nabo.

Musikerne supplerer deres utrolige vokalharmonier med traditionelle, håndbyggede instrumenter fra Tuva. Helt specielle strygeinstrumenter, shamanske trommer, mundharpen ‘khomus’ og perkussive hestehove mm. kombineres med vestlige instrumenter, herunder elektroniske.

En af gruppens grundlæggere, Kaigal-ool Khovalyg, var hyrde på Tuvas sletter, før han og de andre musikere blev et internationalt fænomen, som blandt andet har spillet med stjerner som Frank Zappa, Ry Cooder og Kronos Kvartetten.

‘- an amazing work of harmonical unity and beauty’.
– Jazz Thing

‘- kvartetten er]tættere på noget oprindeligt. Ikke en mere primitiv kultur, slet ikke, blot tættere på dét, vi alle kommer fra. Og jeg skal gerne indrømme et stik af misundelse undervejs’.
– Information

‘The throat singing tradition from Tuva develops an archaic fascination from which you can hardly withdraw’.
– Karlsruhe Kurier

Fredag 29. oktober 2021, kl. 20.00 – døren åbner kl. 19.00.
(Flyttet fra 21. maj 2021 – allerede købte billetter er gyldige til den nye dato)
Siddende koncert, Kedelhuset, Silkeborg.
Billetpris: kr. 175,- inkl. gebyr Unge under 25: kr. 95,- inkl. gebyr.

Arr. Kedelhuset

 • Dato
  29.
  Oktober
  2021
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  95 - 175 kr.
 • Kategorier
  Koncert (siddepladser)
Køb billet Tilkøb m.m.