Hvalfugl

Dirrende musikalsk nærvær, ambiente klange og stærke melodier går op i en højere enhed når trioen Hvalfugl indtager scenen. Mød dem under Vinterjazz 25 på Kedelhuset i Silkeborg.

Rabat til studerende og unge under 25. Husk studiekort/billed-ID.
NB: Køb koncerten som del af ‘3 x Vinterjazz’ og få stor rabat.

Med deres gribende instrumentale udtryk har den aarhusianske trio Hvalfugl begejstret både publikum og anmeldere, siden de udsendte deres debutalbum By i 2017. Albummet høstede roser både herhjemme og internationalt. Efterfølgende har de raffineret deres sfæriske og drømmende udtryk på to yderligere albums – Som En Faldskærm (2019) og Øjeblikke Vi Husker (2020) – samt et par EP’er, hvor den seneste, Strømmer, udkom i efteråret 2023.

Musikalsk er Hvalfugl svære at sætte i bås, da deres musik frit bevæger sig gennem inspirationer fra hele genrelandskabet i en forening af organisk og akustisk sammenspil, drømmende ambient, minimalistiske forløb og smukke melodier, der langsomt folder sig ud for lytteren. Netop den fine balance mellem den varme, akustiske lyd og de diskrete brug af effekter er med til at åbne nye rum i musikken og skaber et distinkt udtryk, på én gang intimt og majestætisk.

Jonathan Fjord Bredholts elegante klaverfigurer og sfæriske klangflader spillet på harmonium flettes sammen med Jeppe Lavsens krystallinske guitartemaer og Anders Juel Bomholts vuggende kontrabas på en måde, der skaber både enhed og stor detaljerigdom. Det er samtidig musik, som skaber rum til lytterens egne indre billeder, hvad end man lader sig rive med af de stærke melodiske tråde eller synker ned i de dybe, ambiente lag. Den kombination er også med til at gøre Hvalfugl til en sjældent engagerende live-oplevelse, hvor trioen formår at flette de enkelte kompositioner sammen i helstøbte forløb, som inviterer publikum ind i et univers af sublim skønhed og vibrerende energi.

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  Lørdag 8. Feb 2025
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  145 - 195 kr.
 • Kategorier
  Koncert (siddepladser)