Joel Lyssarides Trio (SE)

Joel Lyssarides er Sveriges helt store upcoming klaverstjerne i øjeblikket. Glæd dig til et unikt møde med lyrisk triojazz på allerhøjeste internationale niveau på Kedelhuset under vinterjazz 2024. 

Indspilninger af pianisten, født i 1992, er allerede blandt de mest lyttede i europæisk jazz; alene på Spotify har han nået langt over 50 millioner afspilninger. Og alligevel er disse enorme tal ikke resultatet af nogen beregning, målretning efter publikum eller ‘crowd-pleasing’ fra pianistens side.

Han forklarer: ”Så glad jeg er for, at mange mennesker åbenbart holder meget af min musik og gerne vil lytte til den igen og igen, så kommer den kreative impuls altid inde fra mig. Mig og mit klaver, de er i centrum af min musikalske verden.”

Joels ACT-debut “Stay Now”, pianistens tredje album, er et blændende og levende indblik i den verden. En ting er helt klart: Tiden er inde til, at Lyssarides træder ud på den internationale scene.

Joel Lyssarides er kun lige tredive, så de ting, han allerede har opnået musikalsk, er ret svimlende: han har spillet utallige koncerter enten solo eller med sin trio; han har samarbejdet med jazz-, klassisk-, blues- og popartister som trombonisten Nils Landgren og sangerinden Viktoria Tolstoy, inklusive hendes nuværende album “Stations”…

Men han har også arbejdet med YouTube-fænomenet “Dirty Loops” og med den store svenske mezzosopran Anne Sofie von Otter. Og på trods af Joel Lyssarides’ åbenlyse og imponerende alsidighed og tilpasningsevne er jazz selve kernen i hans arbejde.

Den første gnist kom fra plader af Miles Davis, Charlie Parker og Thelonious Monk og andre, som blev spillet i hans svensk-græske forældres hjem. Derefter kom musikken af Chick Corea, Keith Jarrett og Gonzalo Rubalcaba.

Lyssarides studerede musik i Stockholm og Rom, og det varede ikke længe, før anerkendelsen kom i form af talrige nationale og internationale jazzpriser. På knap ti år har Joel Lyssarides modtaget næsten tyve af dem, heriblandt det svenske komponistsamfunds pris, Bengt Säve-Söderbergh-prisen, “Jan Wallander-prisen” og i 2019, kun 26 år gammel, Årets musiker fra Sveriges Radio.

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  Lørdag 24. Feb 2024
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  205 - 255 kr.
 • Kategorier
  Koncert (siddepladser)