Kalaha feat. Hilal Kaya

Endelig kan du møde de DMA-vindende Kalaha i Silkeborg. Bandet, der er berømmet for at udforske grænselandet mellem elektro og afro-jazz har sangerinden Hilal Kaya med på Kedelhuset. Hun var blandt de medvirkende på albummet Mystafa, der i 2021 – igen – fascinerede publikum og anmeldere. Silkeborg Højskole sender sit dygtige musikhold på scenen som opvarmning for Kalaha.

Efter Mystafa-udgivelsen skrev Gaffa:

“Kalaha er en bastard. En fascinerende bastard vel at mærke. Resultatet af et hedt møde mellem to udøvere fra den elektroniske musikscene og to udøvere fra den etablerede jazzscene. Men ikke kun det. Der er andet og mere i blodet. Noget varmere, mere temperamentsfyldt. Og nu endda også noget mere konventionelt, melankolsk.”

Siden bandets første optræden på Strøm Festival 2013, har de elektroniske producere Rumpistol og Spejderrobot samt guitaristen Niclas Knudsen (Ibrahim Electric) og den allestedsnærværende trommeslager Emil de Waal, stået som garanter for en smittende live magi, foreviget på debut-albumet “Hahaha”, som Soundvenue dekorerede med 5 stjerner.

Med inspiration i lige dele vest-afrikansk funk, techno-rave og jazz improvisation, er Kalahas musik et konstant foranderligt mix af skæve indfald, løssluppen energi og præcision. Om gruppens genreoverskridende cocktail af personligt lyd-design og virtuose instrumentale indslag, skrev DMA-juryen i 2018:

“De formår, med deres uhøjtidelige tilgang til musikken og idérige lydlandskaber, at pege den danske jazz i en spændende retning og viser ligeledes, hvordan globaliseringen har bidt sig fornøjeligt fast på den danske musikscene.”

“Brilliant Album! Very tropical again!”
– Gilles Peterson / BBC Radio 6 Music.

“Kalaha transport fans to another world”
– Earmilk.com

Support: Silkeborg Højskole kl 20.00.
Kalaha kl. 20.45.

Line-up:
Hilala Kaya (vokal)
Emil de Waal (trommer, elektronik)
Niclas Knudsen (guitar, talk-box)
Jens Berents ‘Rumpistol’ Christiansen (keyboards, elektronik)
Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær (computer, elektronik)

Koncerten er ikke en del af den officielle Vinterjazz Festival, da denne finder sted i februar. Men indgår i Kedelhusets eget vinterjazzprogram.


TAPAS I SKORSTENSLOUNGEN!

Nyd en lækker tapastallerken der serveres i vores ‘skorstenslounge’ fra kl 18.00 inden koncerten med Kalaha. Tilkøbes med billetten eller købes efterfølgende her på eventsiden under ‘Tilkøb mm.’ (Bestil senest kl. 16.00, dagen før koncerten.)

Vores tapastallerken består af nogle af årstidens fristelser, – kød, fisk, ost, m.v. med friskbagt brød og smør og leveres af Restaurant Stryget, Jysk Musikteater.

Pris pr. pers. kr. 195 inkl. 1 genstand.

For yderligere info – kontakt:
STRYGET – Restaurant & Teatercafe, Papirfabrikken 80, 8600 Silkeborg
tlf. 3080 6973

Arr. Kedelhuset

 • Dato
  4.
  Marts
  2022
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  95 - 175 kr.
 • Kategorier
  Koncert (siddepladser)
Køb billet Tilkøb m.m.