Katinka Band

Hør en af Danmarks skarpeste lyrikere folde sig ud med gamle og nye sange på Kedelhuset i Silkeborg!
Ung under 25 / studerende: Få en 50’er i rabat med billed-ID eller studiekort.

Der er sket en del, siden Katinka i 2015 hjemtog sejren i DR’s talentkonkurrence KarriereKanonen med sine simple og iørefaldende ukulele-popsange.

Otte år senere fremstår hun ikke alene som en af dansksproget poprocks mest originale stemmer – både som sanger, sangskriver og tekstforfatter. Der er også tilføjet et ’band’ til kunstnernavnet, der understreger, at Katinka Band er en musikalsk enhed med et nuanceret musikalsk udtryk, der mestrer både brusende guitarrock, underspillet elektronisk pop, lystige viser og gribende ballader.

I centrum står Katinka Bjerregaard, bakket op af guitarist og producer Simon Ask, Torben Guldager på bass og korsanger Marie Hageltorn Christiansen. Bjerregaard er indfødt københavner – opvokset på Christianshavn og nu bosat på Vesterbro – og hendes hjerte banker for storbyens leben, listige beverdinger og skæve eksistenser. Her er kærlige nik til forfatteren Tove Ditlevsen og Kim Larsen og CV Jørgensen, uden at hun blegner i forhold til forbillederne.

Med sin karakterfulde og upolerede stemme synger hun sine poetiske tekster om egen usikkerhed, stormende kærlighed og knusende hjertesorg, så følelserne står knivskarpt hos modtageren – lyt bare til medrivende P6 Beat-favoritter som ”2000 meter i frit fald”, ”Luftballoner” og ”Det er noget du har bestemt”.

I 2024 kommer det fjerde album fra Katinka Band, som er produceret i samarbejde med Søren Buhl Lassen (Blaue Blume, Guldimund, Brimheim, Lucky Lo mfl.). Som første udspil sendte kvartetten singlen ‘Andensortering’ ud i starten af 24.

Katinka har en lang række priser og anerkendelser med i bagagen, heriblandt ‘Steppeulven 2017’ som  ‘Årets Håb’,  ‘Årets Komponist – pop’ for albummet ‘Vi er ikke kønne nok til at danse’ i 2018 og  Spoken Word Prisen 2019 på Odense Spoken Word Festival.

Katinka har desuden bl.a. deltaget i TV 2-programmet ”Toppen af poppen”, udgivet digtsamlingen ”Et hus af krop” og medvirket i flere teaterstykker som skuespiller og komponist.

I 2022 udkom Katinka Bands album ”Ekstremsport”, der ligesom de to forgængere modtog masser af anmelderroser. Det modtog bl.a. fem stjerner i Gaffa og fire hjerter i Politiken, mens Information kaldte det et ”fremragende” album, ”der slingrer charmerende fra melankolske tårer til perlende latter, fra ømme kærlighedserklæringer til sarkastiske svinere”.

På scenen er Katinka Bjerregaard en både drøncharmerende, hudløs og gribende frontfigur, der  sammen med de resterende bandmedlemmers lydhøre og solidariske akkompagnement skaber en stærk og direkte forbindelse til publikum, der ikke går upåvirket fra gruppens koncerter.

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  Lørdag 5. Okt 2024
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  195 - 245 kr.
 • Kategorier
  Koncert (ståpladser)