fbpx

Mike Stern Quartet

MIKE STERN QUARTET featuring LENI STERN & CHRIS MINH DOKY

En af de helt store jazzguitarister lægger nu vejen forbi Kedelhuset. Mike Stern ledsages af den danske superbassist Chris Minh Doky samt sanger og guitarist Leni Stern. Med i kvartetten er desuden den navnkundige David “Fingers” Haynes.

Mike Sterns spil har finesse og lyrik som hos Jim Hall, drive og swing som hos Wes Montgomery, turbulent overdrive som hos Jimi Hendrix og bluesfeeling som hos B. B. King.

Under sin opvækst i USA har Mike Stern lyttet til alle disse fire udødelige guitarister og påvirkningerne fra forbillederne kan høres i hans spil på en lange stribe legendariske udgivelser i eget navn.

Mike Sterns berømmelse skyldes også hans frugtbare samarbejder med andre legender som Miles Davis, Billy Cobham, Brecker Brothers, Jaco Pastorius, Steps Ahead, David Sanborn, Blood, Sweat & Tears, med mange flere.

LENI STERN
Leni Stern er født i Tyskland, men flyttede til USA for at studere på Berklee College of Music. Hendes karriere har været centreret om jazzen, men med kraftige inspirationer fra afrikansk musik. Samarbejder inkluderer udgivelser med Paul Motian, Salif Kaita og Bill Frisell.

Leni og Mike Stern begyndte at danne par sidst i 70’erne, hvorefter parret flyttede til New York. På dette tidspunkt begyndte Mike Stern at spille en hovedrolle i relanceringen af Miles Davis nye rock-influerede jazz, mens Leni Stern indledte sit arbejde med egne udgivelser.

CHRIS MINH DOKY
Med sin verdenskendte tone har den danske bassist Chris Minh Doky igennem en lang karriere bevæget sig ubesværet på tværs af genrer, men altid med et fundament i jazzånden. Chris Minh Dokys tone og lyd er affødt af den danske arv og sine mange år i New York, hvor han som teenager blev opdaget og sidenhen håndplukket af de største musiklegender. Som solist er Chris Minh Doky i dag internationalt anerkendt som en af verdens førende og innovative bassister og har opnået Grammy nomineringer, Det Danske Ridderkors, platinplader mv.

DAVID “FINGERS” HAYNES
Den grammynominerede trommeslager David Haynes har spillet med megastjerner som Prince, Stevie Wonder, Chaka Khan, Joe Zawinul, Randy Brecker, Frank Ocean, Lee Ritenour og mange, mange flere.

Det imponerende CV skyldes hans helt unikke trommespil, som blandt andet inddrager fingerspil på pads (deraf tilnavnet!). David Haynes har siden 2012 været baseret i Berlin, hvorfra han jævnligt rejser på verdensturnéer med de helt store jazznavne.

Line-up:
MIKE STERN el. guitar
CHRIS MINH DOKY el. / ac. bass
LENI STERN el. guitar / vocals
DAVID “FINGERS” HAYNES drums

 

TAPAS I SKORSTENSLOUNGEN!

 

 

 

 

 

Nyd lidt lækker tapas i Kedelhuset inden koncerten med Mike Stern Quartet. Tilkøbes med billetten eller købes efterfølgende her på eventsiden under ‘Tilkøb mm.’ (Bestil senest kl. 16.00, dagen før koncerten.)

Tapas og vin serveres fra kl. 17.30 foran pejsen i loungen bagerst i Kedelhuset.

Vores lækre tapasbuffet består af årstidens fristelser, – kød, fisk, ost, m.v. med friskbagt brød og smør og leveres af Restaurant Stryget i Jysk Musikteater.

Pris pr. pers. kr. 195 inkl. 1 genstand.

For yderligere info – kontakt:
STRYGET – Restaurant & Teatercafe, Papirfabrikken 80, 8600 Silkeborg
tlf. 3080 6973

Lørdag 17. oktober 2020 kl 20.00 – døren åbner kl. 19.00
Siddende koncert, Kedelhuset, Papirfabriken Silkeborg.
Billetpris: kr. 375,- inkl. gebyr / unge under 25: kr. 195,- inkl. gebyr

Arr. Kedelhuset.

 • Dato
  17.
  Oktober
  2020
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  195 - 375 kr.
 • Kategorier
  Koncert (siddepladser)
Køb billet Tilkøb m.m.