René Dahl Andersen

GRÅZONE

Han var en af Politiets Wonder Boys! Dygtig, anerkendt og respekteret – og specielt udvalgt til uddannelse hos FBI. Alt var godt, indtil én forkert beslutning ændrede alt.

Mere end 12 år i tjeneste som narkobetjent hos arvtagerne til Politiets berømte og berygtede Uropatrulje samt mere end seks år som undercover agent i ind- og udland for PET og andre landes efterretningstjenester satte deres spor og førte en talentfuld ung politimand ud i et moralsk ingenmandsland, hvor intet er sort og hvidt, men i stedet én stor grå zone, hvor ingen længere kan finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert.

Gråzone er historien om René Dahl Andersen, der som ung og ideologisk politibetjent fra Nordjylland kommer til København med en drøm om at komme ind i Københavns Politis Uropatrulje. Med talent, ambitioner, mod og en unik evne til at skabe relationer til kriminelle og kolleger og at kunne levere resultater gør han lynkarriere og bliver hurtigt én af Politiets bedste på sit felt og headhuntes senere direkte af PET med efterfølgende specialuddannelse hos FBI i USA – for siden igen at blive sendt på ekstremt farlige og tophemmelige missioner i udlandet som undercover agent.

Med en unik evne til at tilpasse sig og operere i ethvert miljø bliver René Dahl Andersen en ‘naturlig’ del af den barske og kyniske kriminelle underverden – ikke kun i Danmark, men også i udlandet. Et ualmindeligt farligt liv, der flere gange kunne have kostet ham livet, men kun fordi han er skarp, snu og har mod og vilje til at tage chancer, overlever han.

Han har ‘arbejdet’ og lavet aftaler med nogle af de mest hardcore kriminelle – nogle med politiledelsens velsignelse og rettens samtykke – andre kun med kollegaers opbakning og eget moralske kompas som rettesnor. En potentiel glidebane af format, der for René Dahl Andersen i en blanding af naivitet, magtesløshed og storhedsvanvid resulterer i sit livs dumhed – med uoverskuelige konsekvenser til følge.

Få hele beretningen og den barske historie fra en barsk verden, som kun meget få kender til! Om infiltrering af hårde kriminelle miljøer og arbejde som undercover agent på farlige missioner. True crime, når det er bedst eller værst!

Udover et spændende kig ind i en fascinerende underverden, stilles Dahl Andersen denne aften også det fundamentale spørgsmål: Kan et samfund med dets politi tillade at bryde loven – for at opretholde selvsamme bedst muligt? Helliger målet midlet?

Om René Dahl Andersen
René Dahl Andersen (1972) har været ansat i Københavns Politi ? først i den lokale Uropatrulje på Station 1 i den indre del af København – og siden i Narkotika- og Bevillingsafdelingen (Uropatruljens arvtager), hvor han i flere år var kildefører i Specialpatruljen og senere i Afdelingen for Organized Crime samt faglig leder og koordinator for Specialsektionens narkotikaafdeling.

I 2006 blev han sideløbende tilknyttet Politiets Efterretningstjeneste som undercover agent i både Danmark og udlandet med speciale i narkotikasager og organized crime.

Samme år blev han udpeget til at blive videreuddannet som undercover agent hos FBI i USA og i 2007 fulgte uddannelse hos Royal Canadian Mounted Police og senere hos Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst i Holland.

Under orlov fra Politiet var han i 2005 teamleder for Mideast Security med ansvar for udvælgelse og uddannelse af tidligere mellemøstlige elitesoldater til sikkerheds- og eskorteringsopgaver for stor dansk international virksomhed og den amerikanske hær.

Fra 2017 til 2018 var han sikkerhedsofficer i Security Team Denmark for United Nations.

I dag er René Dahl Andersen privat efterforsker for diverse virksomheder og organisationer samt mentor for private erhvervsfolk. Derudover er han medforfatter og teknisk konsulent for manuskriptforfatter og filminstruktør Anders Ølholm i forbindelse med fremtidige film- og TV-produktioner.

 

TAPAS I SKORSTENSLOUNGEN!

 

 

 

 

 

Nyd lidt lækker tapas der serveres i vores lounge kl 17.30 inden foredraget med René Dahl Andersen. Tilkøbes med billetten eller købes efterfølgende her på eventsiden under ‘Tilkøb mm.’ (Bestil senest kl. 16.00 dagen før koncerten.)

Vores tapastallerken har nogle af årstidens fristelser, – kød, fisk, ost, m.v. med friskbagt brød og smør og leveres af Restaurant Stryget, Jysk Musikteater.

Pris pr. pers. kr. 195 inkl. 1 genstand.

For yderligere info – kontakt:
STRYGET – Restaurant & Teatercafe, Papirfabrikken 80, 8600 Silkeborg
tlf. 3080 6973

Arr. FOF Aarhus i samarbejde med Jysk Musikteater og Kedelhuset

 • Dato
  30.
  November
  2021
 • Tid
  19.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpris
  150 kr.
 • Kategori
  Foredrag
Køb billet Tilkøb m.m.