Robert Cray (US) – UDSOLGT

Eneste koncert i Jylland og på Fyn!

Soul- & bluesstjernn Robert Cray giver koncert i Kedelhuset, Silkeborg. At kalde denne mand og hans band for legender er en underdrivelse!

Det er et af den internationale bluesverdens allerstørste navne, der kommer til Silkeborg Grundlovsdag onsdag den 5. juni.

Sangeren, guitaristen og sangskriveren Robert Cray plade debuterede i 1980 med Who’s been talkin’, men havde allerede inden da dannet sit Robert Cray Band og desuden samarbejdet med Curtis Salgado.

Bad influence fra 1983 indeholdt blandt andet den Blues Music Award-vindende ”Phone booth”, og titelnummeret blev indspillet af selveste. Eric Clapton. I det hele taget fik Robert Cray en del bevågenhed fra kollegerne, og i 1985 udgav han trio-albummet Showdown! sammen med legendariske Albert Collins og Johnny Copeland på det navnkundige Alligator Records. Pladen indbragte dem en Grammy og endnu en Blues Music Award.

Herfra er det gået slag i slag for Robert Cray, hvis radiovenlige soulblues ikke blot har gjort ham til en stjerne i bluesmiljøet, men også sikret ham en betragtelig crossover-succes. 20 Blues Music Awards og 5 Grammy Awards er det blevet til i en karriere, der har indeholdt omkring 25 studiealbums med The Robert Cray Band plus det løse. I 2011 blev Robert Cray optaget i The Blues Hall of Fame.

Robert Cray har delt pladestudier og scener med mange af de største bluesstjerner. Ud over Albert Collins og Johnny Copeland har Robert Cray således spillet med blandt andre The Rolling Stones, John Lee Hooker, B.B. King, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy, Eric Clapton, Bonnie Raitt, Jimmie Vaughan, Chuck Berry, Etta James Katie Webster m.m.

Southern soul
Stilmæssigt har Robert Cray altid trukket lige så meget på southern soul som på elektrisk blues. Han har en sjælfuld, Al Green-påvirket stemme og sangstil, og hans guitarspil er økonomisk og smagfuldt.

Gælden til sydstats-soulmusikken anerkendte Robert Cray i 2017 med albummet Robert Cray & Hi Rhythm. Pladen var indspillet med nogle af de musikere, som arbejdede med den legendariske producer Willie Mitchell i hans Hi Records-studier i 1970’erne og blandt andre bakkede Green, Ann Peebles og Otis Clay op på deres stilskabende plader.

Siden er udkommet That’s what I heard (2020), og begge album er resulteret i yderligere Blues Music Awards til Robert Crays kaminhylde.

The Robert Cray Band er:
Robert Cray – guitar/vokal
Richard Cousins – bas
Dover Weinberg – hammond orgel
Les Falconer – trommer

Arr. B’sharp

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  Onsdag 5. Jun 2024
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpris
  395 kr.
 • Kategori
  Koncert (ståpladser)