Sara Omar

RET TIL AT VÆRE MENNESKE

Mød Sara Omar i en snak om basale og medfødte rettigheder for alle mennesker, i samtale med journalist, Anne Sophia Hermansen.

Udgangspunktet for samtalen er Sara Omars forfatterskab – heraf de to anmelderroste og prisbelønnede romaner Dødevaskeren og Skyggedanseren, der begge er et gribende, fundamentalt og direkte opgør med det muslimske patriarkat og dets brug af religion til generel undertrykkelse af køn og minoriteter – som parallelt eksempel for al universel undertrykkende adfærd.

Det er en intens, inspirerende og ikke mindst motiverende samtale om Sara Omars vision for en verden, hvori intet menneske undertrykkes, udsættes for vold, incest, pædofili eller behandles som værende mindre værd end andre – blot på baggrund af køn, religion, kultur, etnicitet, social status, politisk overbevisning – eller helt nøgternt at være den, man er.

Sara Omar arbejder med sit forfatterskab og øvrige aktivistiske virke ikke kun for at oplyse og skabe opmærksomhed om menneskelig undertrykkelse, men også for at reformere og revolutionere vores tankegang – både som samfund og individuelt som menneske, så både den medmenneskelige respekt og modet hos individet, i at stå ved sin ret til at være menneske, styrkes.

Om Sara Omar:
Sara Omar stammer fra Kurdistan, men grundet krig flygtede hun i slutningen af 1990?erne ud af landet og har siden 2001 været bosat i Danmark. Hun har en bachelor i statskundskab og læser nu på kandidatuddannelsen.

I 2004 begyndte hun også at skrive kritiske debatindlæg i mellemøstlige medier om krænkelse af fundamentale menneskerettigheder – under et mandligt pseudonym.

Omar udgav i 2017 debutroman Dødevaskeren, som hun bl.a. modtog Læsernes Bogpris for. Debutromanen har solgt over 100.000 eksemplarer – heraf alene 50.000 den først måned efter udgivelsen.

I 2019 udkom opfølgeren Skyggedanseren, som Sara Omar efterfølgende fik de danske boghandleres litteraturpris De Gyldne Laurbær for. Udover De Gyldne Laurbær, har Sara Omar vundet et hav af priser for sine litterære værker, bl.a. Læsernes Bogpris i 2018, Årets Victor for sit mod i 2018, Menneskerettighedsprisen i 2019 – uddelt af Rådet for Menneskerettigheder, Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris i 2019 samt Årets Kvinde ved ELLE Style Awards ligeledes i 2019 m.v.

Ved siden af sit forfatterskab er Sara Omar ambassadør for DIGNITY – Dansk Institut mod Tortur, Dansk Kvindesamfund, ungdomsorganisationen Crossing Borders og GAPF, den svenske organisation mod æresrelateret vold. Ligeledes er Sara Omar ideudvikler og menneskerettighedsrådgiver for organisationen 5 Skoler.

Torsdag 25. november 2021 kl. 19.00.
(Flyttet fra 9. september. Allerede købte billetter er gældende.)
Unummererede siddepladser, Kedelhuset, Papirfabrkken 72, Silkeborg.
Billetpris kr. 225,- incl. gebyr.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med JMTS.

TAPAS I SKORSTENSLOUNGEN!

Nyd lidt lækker tapas der serveres i vores lounge kl 17.30 inden foredraget med Sara Omar. Tilkøbes med billetten eller købes efterfølgende her på eventsiden under ‘Tilkøb mm.’ (Bestil senest kl. 16.00 dagen før koncerten.)

Vores tapastallerken har nogle af årstidens fristelser, – kød, fisk, ost, m.v. med friskbagt brød og smør og leveres af Restaurant Stryget, Jysk Musikteater.

Pris pr. pers. kr. 195 inkl. 1 genstand.

For yderligere info – kontakt:
STRYGET – Restaurant & Teatercafe, Papirfabrikken 80, 8600 Silkeborg
tlf. 3080 6973

 • Dato
  24.
  Januar
  2022
 • Tid
  19.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpris
  225 kr.
 • Kategori
  Foredrag
Køb billet Tilkøb m.m.