Spyro Gyra

Spyro Gyra har sagt ja til at spille på Kedelhuset som et af kun tre steder i Danmark. For elskere af jazzfusion á la Weather Report, Return to forever eller Yellowjackets, er der igen ingen vej udenom Kedehuset, når det amerikanske superorkester indtager scenen.

I løbet af de sidste 40+ år har Spyro Gyra optrådt i over 5.000 shows, udgivet 31 album og solgt over ti millioner albums. Og de har stadig fuld fart på!

Bandleder Jay Beckenstein blev født i Brooklyn (NY) og voksede op med at lytte til musikken fra Louis Armstrong, Charlie Parker, Sonny Rollins og Dizzy Gillespie. Han begyndte at spille saxofon i en alder af syv. Beckenstein kom på universitetet i Buffalo og startede som biologistuderende, men skiftede karriere til musiker.

(Bonusinfo: Bandets navn stammer fra Jay Beckensteins biologiske viden om Spirogyra – en slægt af grønalger.)

‘Ikke mange mennesker ved det, men Buffalo var som en mini-Chicago dengang med en rygende blues, soul, jazz, endda en rockabilly scene’, fortæller Beckenstein.

Spyro Gyra, blev egentlig dannet her hvor Jay Beckenstein, sammen med en medstuderende; Jeremy Wall først blev kendt som ‘Tuesday Night Jazz Jams’. Et forum hvor Beckenstein og Wall var jamsession ledere for forskellige besætninger. Tirsdag var tilfældigvis aftenen, hvor de fleste musikere ikke spillede andre koncerter, så derfor sad mange dygtige musikere ind i bandet. Omkring dette tidspunkt begyndte en ung keyboardspiller ved navn Tom Schuman at sidde ind, da han kun var seksten år gammel. Denne unge mand er stadig medlem den dag i dag.

I sine tidligste dage hentede Spyro Gyra deres inspiration fra Weather Report og Return to Forever.

‘Jeg tænkte aldrig kommercielt. Jeg troede bare, de var det næste skridt i udviklingen af jazz, og at vi ville være en del af det’, siger Beckenstein.

De første par år var der tale om et dynamisk liveband som også indspillede med forskellige – men altid de bedste – sessionsmusikere i New York. I 1983 besluttede Beckenstein at tømre ét band med permanente medlemmerm fast sammen under navnet Spyro Gyra.

Line-up blev, og er stadig:
Jay Beckenstein, sax,
Tom Schuman, keys,
Scott Ambush, bas,
Julio Fernandez, guitar,
Lionel Cordew, trommer.

KEDELHUSET
Lørdag 29. oktober 2022 kl. 20.00 – døren åbner kl. 19.00.
(Flyttet fra 4/11 2021)
Siddende koncert, Kedelhuset, Silkeborg.
Billetpris: kr. 375,- inkl. gebyr Unge under 25: halv pris.

Arr. Kedelhuset


TAPAS I SKORSTENSLOUNGEN!

Nyd en lækker tapastallerken der serveres i vores ‘skorstenslounge’ fra kl 18.00 inden koncerten med Spyro Gyra. Tilkøbes med billetten eller købes efterfølgende her på eventsiden under ‘Tilkøb mm.’ (Bestil senest kl. 16.00, dagen før koncerten.)

Vores tapastallerken består af nogle af årstidens fristelser, – kød, fisk, ost, m.v. med friskbagt brød og smør og leveres af Restaurant Stryget, Jysk Musikteater.

Pris pr. pers. kr. 195 inkl. 1 genstand.

For yderligere info – kontakt:
STRYGET – Restaurant & Teatercafe, Papirfabrikken 80, 8600 Silkeborg
tlf. 3080 6973

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  Lørdag 29. Okt 2022
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  195 - 375 kr.
 • Kategorier
  Koncert (siddepladser)