Tigeroak + Vingborg/Valencia

Mød to unge, spændende bud på jazz anno 2025 på Kedelhuset under Vinterjazz! Både Tigeroak og Vingborg/Valencia er skudt frem fra jazzundergrunden med rekordfart og har for længst markeret sig som sprudlende kreatører på den nye danske jazzscene.

Rabat til studerende og unge under 25. Husk studiekort/billed-ID.
NB: Køb koncerten som del af ‘3 x Vinterjazz’ og få stor rabat.

Tigeroak bygger bro mellem lettilgængelig, blød soul og eksperimenterende jazz-energi. Deres energiske grooves, melodiske omkvæd og figurative lyrik byder alle – også næste generation – velkommen indenfor i jazzens verden.

Bag deres komplekse rytmer, snørklede melodier og overraskende elektroniske effekter står producer og lydkunstner Laurits Steen Møberg og vokalist Anna Prinds. Duoen udgav deres debutplade Living and Living på April Records i 2023. Albummet er en collage af hiphop grooves fra den londonske undergrund, 00’ernes neosoul og elektronisk futuristiske landskaber, som med en malers præcision kombineres med kølig nordisk elegance og poetisk lyrik.

Svævende eventyrlige væsner fra skovsøer møder længselsfuldt storbymenneske fra en lejlighed med store vinduer og udsigt over hustage.

Tigeroak har senest vundet “Årets single” ved DMA Jazz, og har en tidligere nominering som årets nytænkende koncertoplevelse i ryggen. Deres debutplade er indspillet i Abbey Road i London og duoen har rejst med musikken til Beijing, Paris, Berlin og senest New York. Den Århus-baserede duo har flere gange besøgt radiokanalen P8 til interview og koncert, samt spillet i DR koncertsal.

Vingborg/Valencia er et band, der både tør og vil, og ud af det kommer på samme tid dramatisk og eftertænksom jazz.

Niels Overgaard (Jazznyt.dk) skriver bl.a. om gruppens debutalbum: “Selvom udgangspunktet er jazzen og i særdeleshed den nordiske slags, så har kvartetten et ubundet forhold til traditionerne. De er ikke ude på at revolutionere noget – men kommer alligevel uforvarende til at gøre det. På deres egen stille måde fører de den nordiske jazztradition og tone ind i en ny tid.”

Musikken har rødder i jazzens og folkemusikkens, men breder sig legende langt ud over det – ind i både rock, pop og ambient. Det er nysgerrighed og skabertrang, som driver gruppen frem i deres følsomme og legende lyd, og som lytter bliver man blidt indsluset og omsluttet af smukke melodier, kreative grooves og nærværende soloer.

Med et sublimt nærvær på scenen lukker Vingborg/Valencia dig ind i et følsomt, legende og drømmende univers du ikke glemmer.

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  Lørdag 1. Feb 2025
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  145 - 195 kr.
 • Kategorier
  Koncert (siddepladser)