Yellowjackets (US)

Den flere gange GRAMMY®-prisvindende kvartet Yellowjackets genbesøger Kedelhuset i efteråret 2024 som det ene af to steder i Danmark.

Yellowjackets har udforsket deres helt eget jazzinspirerede lydlandskab igennem næsten fire årtiers historie. Siden bandets debutalbum fra 1981 har Yellowjackets konsekvent mødt begejstrede anmeldelser for både koncerter og albums – således også da de besøgte Kedelhuset første gang i november 2019.

Bandets lineup bliver det samme som sidst:
Bob Mintzer (tenor & sopran saxofon/EWI og med siden 1990)
Russell Ferrante (klaver/keyboard og medgrundlægger af bandet)
Will Kennedy (trommer, keyboards) og
Dane Alderson (elektrisk bas, MIDI Sequencing)

Gennem deres 43-årige historie har Yellowjackets indspillet 30 albums, modtaget 17 Grammy®-nomineringer – vundet 2 – spillet utallige udsolgte turnéer og nydt verdensomspændende kritikerros og kommerciel succes.

Yellowjackets blev dannet i slutningen af 1970’erne som backup-band for guitaristen Robben Ford. De indspillede deres første album sammen i 1980. Kort efter den indspilning besluttede Ford dog at gå i en anden musikalsk retning. Som et resultat blev de moderne Yellowjackets dannet – en trio med Russell Ferrante, Jimmy Haslip og Ricky Lawson. Siden da, og med tilføjelsen af Bob Mintzer, har Yellowjackets opnået og bevaret en fremtrædende plads som en af jazzens mest indflydelsesrige og elskede grupper.

I løbet af årene har bandet gennemgået adskillige lineup-ændringer. Yellowjackets – Russell Ferrante, William Kennedy, Bob Mintzer – har aldrig undladt at klare de uundgåelige udfordringer ved tilpasningen, og har bibeholdt en ekstraordinær høj kvalitet af musikerskab.

Den seneste tilføjelse til bandet tilføjer den australske bassist Dane Alderson til mixet. Med sin enestående rytmiske sensibilitet og naturlige disposition for groove tilfører Dane bandet en ny energi og tilføjer en ungdommelig tilgang til musikken.

Forhistorien:
I 1977 samlede Robben Ford en gruppe veteranmusikere for at indspille sit album The Inside Story. Trioen af musikere, som omfattede keyboardspiller Russell Ferrante, bassist Jimmy Haslip og trommeslager Ricky Lawson, opdagede hurtigt en vis “kemi” og musikalsk affinitet, der førte til dannelsen af Yellowjackets. Da The Inside Story hovedsagelig var instrumental, ville Robben Fords pladeselskab have ham til at indspille endnu et album, der var mere pop- og vokalorienteret. Gruppen, kendt som Robben Ford Group, foretrak at forfølge den instrumentale rute, og et “band indenfor et band” blev dannet. Den samme gruppe med Robben Ford på guitar indspillede digitale demoer, der til sidst blev accepteret af Warner Brothers, og Yellowjackets blev født. Mens Robbens bidrag mindskedes med årene til at blive gæstekunstner, blev gruppen herefter kendt som Yellowjackets.

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  Lørdag 26. Okt 2024
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  300 - 350 kr.
 • Kategorier
  Koncert (siddepladser)